Klik op mijn foto om mijn zelfportret te bekijken…

Uw Creatieve Coach

Creatieve coaching is een vorm van therapie waarbij u als cliënt op kunstzinnige wijze in beeld brengt wat er bij u diep van binnen leeft. Tijdens een creatieproces wordt uw onderbewustzijn uitgebeeld door verschillende materialen te gebruiken zoals: kleurpotloden, krijt, diverse soorten verf, klei, steen, collage of bijenwas. Op deze manier is het mogelijk om een hulpvraag te beantwoorden, een klacht waarmee u zit te behandelen of een moeilijke gebeurtenis die zich voordeed in uw leven te verwerken.

Als tekentherapeut onderzoek ik samen met u het ontstane beeld. Doordat  u de situatie uitbeeldt, kan uw probleem zichtbaar, benoembaar en voelbaar gemaakt worden. Het is dan mogelijk om afstand van het probleem te nemen omdat de emoties die erdoor naar boven komen  losgekoppeld worden.  Zo kunt u het probleem objectief bekijken en alles weer in een ander daglicht zien. Tijdens een creatieve sessie verschijnen in elke creatie aspecten van het onderbewustzijn. Deze aspecten uiten zich in de symboliek, het kleurgebruik, de vormen, de compositie, de energie en de interactie tussen de verschillende elementen van de tekening. Door over het beeld vragen te stellen en de tekening samen te “lezen”, ontstaan er nieuwe perspectieven, oplossingen van de hulpvraag en een natuurlijk verwerkingsproces kan dan ook op gang komen.

Ik kan gebruik maken van energetische tekentechnieken waardoor uw intuïtie versterkt wordt en u daardoor weer dichterbij u zelf, uw gevoel komt. U verkrijgt zo nieuwe inzichten en begint uzelf te helen. Ik zet hierbij verschillende technieken en methodes in, zoals lichaamsexpressie, energetisch werk, rollenspel, ontspanningsoefeningen, visualisatie, geleide fantasie en associatietechnieken.

Verschillende wetenschappelijke studies ondersteunen het effecten van creatieve therapie, die uitgaat van het holistische mensbeeld (het mens als geheel) en die gebaseerd zijn op o.a. de psychologie van Jung, de kunstzinnige therapie van Steiner en het werk van Greg Furth.

English

Nederlands