Klik op het woord 'Troost'

Wie ben ik?

Iedereen heeft zichzelf al eens, of vaak zelfs afgevraagd “Wie ben ik?”
Wat wil ik graag met mijn leven? Waar ben ik nu en waar wil ik naartoe?

Deze vragen komen bij velen op na een ingrijpende gebeurtenis. Meestal deed iets zich onverwachts voor ... Een teleurstelling, als iets niet ging hoe je het hebt verwacht. Of er gebeurde iets heel verdrietigs in je leven...
Je baan ging verloren en je toekomst is onzeker geworden.
Je moest een diepe wens loslaten omdat die niet werkelijkheid mocht worden … een wens om vader, moeder of een echtgenoot(e) te worden bijvoorbeeld.
Je wilde je droom waar maken maar je hebt helaas gefaald.
Misschien moest je door omstandigheden je leven helemaal opnieuw beginnen, in een andere stad of zelfs in een ander land.
Je relatie viel uit elkaar, of die van je ouders.
Je werd geconfronteerd met een ziekte … een ziekte van jezelf of die van iemand die belangrijk voor je is.

Of wellicht de meest ingrijpende van allemaal; je dierbare is plotseling te komen overlijden.

Op dit soort momenten moet je helaas iets en/of iemand loslaten en je krijgt te maken met een rouwproces. In je schok, ongeloof, verdiet, boosheid en immense pijn stel je je wellicht steeds die ene vraag: “Waarom?” “Waarom ik?” “Waarom moet ik dit meemaken?” “Wat heb ik misdaan?” …

De zon schijnt dan even niet en je ziet alles in het zwart … even zijn er geen vrolijke kleuren. Waar je ook kijkt zie je muren en hindernissen en het lijkt alsof je geen kant op kan. Je voelt je behoorlijk verloren en gaat dan ook heel erg twijfelen aan jezelf: “Wie ben ik ook al weer? Wie ben ik zonder diegene die ik verloren heb?” ...
Hoe diep je ook in je verdriet of in een rouw- of verwerkingsproces zit, weet alsjeblieft dat er altijd een weg is uit elke situatie. JOUW eigen weg! Want jij hebt je pad tot nu toe bewandeld en het is ook weer aan jou hoe je weer verder gaat. Je hebt wellicht niet de volledige controle over wat er met jou op dit moment gebeurt maar je hebt altijd een keuze over hoe je op de gebeurtenissen in je leven gaat reageren. Zelfs als alles uitzichtloos lijkt, ben je altijd een keuze verwijderd van een oplossing, of van dat wat je graag wilt! In wat voor doolhof je je nu ook bevindt, weet dat jij degene bent die weer de mooie uitgang gaat vinden.

Je hebt er misschien even wat hulp bij nodig? Een leidende hand? Een hand die die van jou begrijpend, geduldig en liefdevol gaat begeleiden?
Ik kan je op een creative manier helpen om de juiste weg naar jezelf terug te vinden, in een vorm die het beste bij je past. Ik kan jou een schoon blad of een leeg canvas aanreiken, zodat je het gevoel krijgt dat je weer ruimte hebt voor iets nieuws en dat je weer weet dat je opnieuw kan beginnen. Ik kan je de weg wijzen zodat het einde van de tunnel in zicht komt en onderweg naar het licht toe je ware kleuren kan (her)ontdekken.

Laat dus nu even al je gedachten los en ga heerlijk bij jezelf binnen .. Ga naar je hart toe, zodat je weer je eigen mooie stem kan horen .. die fijne, zachte fluisteringen van je intuitie .. Ga naar je hart, beste lezer, zodat je weer je prachtige, unieke, levendige kleuren kan zien.

Want diep van binnen ken je al de weg, diep in je hart weet je het antwoord al op al je vragen. Het ligt daar op je te wachten.
Geloof het of niet, je hebt de eerste belangrijke stap al gezet! Jaja! Dat heb je al gedaan! Je hebt je al afgevraagd; “Wie ben ik?”

Zullen we?

English

Nederlands